Till Norrmejerier startsida
Köttfärspaj med höstsvamp

Köttfärspaj med höstsvamp

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(25 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 2 ägg

fyllning:

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta färsk eller torkad
  • 400 g köttfärs
  • 200 g champinjoner eller annan svamp
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • färsk eller torkad oregano

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Arbeta samman alla ingredienser till pajdegen. Lägg den kallt i 30 minuter innan du tummar ut den och fodrar en pajform. Skala och hacka lök och vitlök. Skiva svampen. Fräs först lök och vitlök, rör sedan ned svamp och till sist köttfärs. Krydda med salt och peppar. Rör ut äggen i grädden och rör ned en nypa oregano. Vänd ihop detta med köttfärsen och slå alltsammans i pajskalet. Grädda i ca 30-40 minuter eller tills pajen stelnat och fått fin färg. Servera gärna med en sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.