Till Norrmejerier startsida
Tomatpaj med fetaost

Tomatpaj med fetaost

Mängd: Ca 6 portioner

4/5
(66 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 2-3 msk vatten

Fyllning:

  • 1 stor gul lök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 3 tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 msk hackad oregano eller 1 1/2 msk torkad
  • 175 g fetaost
  • 10 pimentofyllda gröna oliver
  • 10 urkärnade svarta oliver
  • 4 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Låt vila kallt ca 30 min. Sätt ugnen på 200ºC. Nagga pajbotten och förgrädda den ca 10 min. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör. Lägg löken i botten på pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem ovanpå. Salta och krydda. Smula över osten. Lägg i de skivade oliverna. Vispa samman ägg, mjölk, grädde och svartpeppar. Häll blandningen i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 min.
Servera en blandad sallad till.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.