Till Norrmejerier startsida
Spännande paj med fetaost, oliver och ruccola

Spännande paj med fetaost, oliver och ruccola

Mängd: 1 stor eller 4 små portionspajer

3,5/5
(99 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

Fyllning:

  • 100 g fetaost
  • 4–6 cocktailtomater (delade)
  • 10–12 svarta oliver
  • (urkärnade)
  • färsk ruccolasallad
  • (en näve)
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk torkad eller
  • 1 msk färsk timjan
  • 2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • 2–3 ägg (beroende på storlek)

Gör så här

Nyp ihop pajdegen eller kör den i matberedare. Tumma ut den i en pajform. Ställ kallt en stund före gräddning. Värm ugnen till 200°. Fördela fyllningen. Krydda med salt, nymald svartpeppar och timjan. Vispa ihop ägg och grädde och slå det över pajen. Grädda i 20–30 minuter. Servera med rökt skinka eller en grönsallad

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer