Till Norrmejerier startsida
Kyckling med ingefärssås och grillad paprika

Kyckling med ingefärssås och grillad paprika

Mängd: 6 portioner

4/5
(14 röster)

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt, svartpeppar
  • 3 stora paprikor i olika färger
  • färsk körvel eller persilja

Sås:

  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2-3 msk konc kycklingfond
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • ca 1 msk kinesisk soja
  • salt, svartpeppar
  • ev maizenamjöl

Gör så här

Börja med såsen. Blanda vin, vispgrädde och kycklingfond i en kastrull. Koka ihop ca 15 min. Smaksätt såsen med ingefära, soja, salt och peppar. Red ev av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten. Bryn kycklingfiléerna i smör. Sänk värmen och låt eftersteka ca 15 min så att de blir genomstekta. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 250°. Skär paprikorna i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Grilla mitt i ugnen ca 10 min, tills skinnet spricker och svartnar. Dra av skinnet och skär paprikorna i breda strimlor. Skär kycklingfiléerna i skivor. Garnera med körvel eller persilja. Servera med sås, paprikastrimlor och kokt potatis.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.