Till Norrmejerier startsida
Kyckling med ingefärssås och grillad paprika

Kyckling med ingefärssås och grillad paprika

Mängd: 6 portioner

4/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • salt, svartpeppar
  • 3 stora paprikor i olika färger
  • färsk körvel eller persilja

Sås:

  • 2 dl vitt vin
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 2-3 msk konc kycklingfond
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • ca 1 msk kinesisk soja
  • salt, svartpeppar
  • ev maizenamjöl

Gör så här

Börja med såsen. Blanda vin, vispgrädde och kycklingfond i en kastrull. Koka ihop ca 15 min. Smaksätt såsen med ingefära, soja, salt och peppar. Red ev av såsen med lite maizena utrört i kallt vatten. Bryn kycklingfiléerna i smör. Sänk värmen och låt eftersteka ca 15 min så att de blir genomstekta. Salta och peppra. Sätt ugnen på 250°. Skär paprikorna i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Grilla mitt i ugnen ca 10 min, tills skinnet spricker och svartnar. Dra av skinnet och skär paprikorna i breda strimlor. Skär kycklingfiléerna i skivor. Garnera med körvel eller persilja. Servera med sås, paprikastrimlor och kokt potatis.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott