Till Norrmejerier startsida
Dragonkyckling med ljummen primörsallad

Dragonkyckling med ljummen primörsallad

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe vårlök
  • 6 späda morötter
  • ½ kg liten färskpotatis
  • 2 msk blått vallmofrö
  • 2 dl crème fraiche Vitlök
  • 4 kycklingbröst med skinn eller kycklingfilé
  • 4 citronskivor
  • 4 dragonkvistar
  • en klick Norrmejerier Smör
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Koka potatisen för sig tills den är klar. Koka grönsakerna i lättsaltat vatten ett par minuter tills de är mjuka men fortfarande spänstiga, häll av i durkslag. Blanda grönsaker och potatis med vallmofrö och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 175°. Lyft på skinnet på kycklingen försiktigt och lägg in citron och dragon. Bryn kycklingen i en stekpanna med smör tills den får fin färg på båda sidor. Låt kycklingen steka klart i ugn i ca 12 minuter eller tills den är genomstekt.
Servera med primörsallad och gärna en grönsallad till.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.