Mängd: 4 portioner
Skär kycklingfiléerna i avlånga bitar och lägg i en skål. Riv ingefära och vitlök och strö över kycklingen. Häll på solrosoljan, salta och peppra och blanda runt. Marinera kycklingfiléerna i kylskåp minst 1 timme.
Koka vildriset enligt anvisningarna på förpackningen. Koka sockerärtor, majs och ärtor i en minut i lättsaltat vatten. Häll av i durkslag. Blanda grönsakerna med vildriset och lägg på folieark och vik i hop till knyten.
Skala och skär mango i små tärningar, spara några bitar till dekoration. Skala och skär ingefära i pyttesmå tärningar. Blanda crème fraiche med mango, ingefära, finrivet limeskal och saft. Smaka av med salt och chilipeppar. Lägg upp i en skål och dekorera med mango.
Ta upp kycklingen från marinaden och trä på spett. Doppa spetten i sesamfrön. Grilla kycklingspetten på utegrillen eller stek dem i lite smör i en stekpanna tills de får fin färg på båda sidorna. Värm dem i 175° ugn i ca 10 minuter precis innan servering.
Värm grönsaksknytena på utegrillen eller i ugnen ca 10 min.
Servera kycklingspetten med mangosås och grönsaksspetten. Dekorera med limeklyftor.
Gör egna girlanger genom att klippa ut rundlar från snygga presentpapper eller tapetrester, fäst med tejp eller lim på ett långt snöre eller band. Ser festligt ut och är jättelätt att göra!