Till Norrmejerier startsida
Piccata-kyckling med aprikos, parmaskinka och tomatsalsa

Piccata-kyckling med aprikos, parmaskinka och tomatsalsa

Mängd: 4 portioner eller 6-8 portioner på buffé

5/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 8 torkade aprikoser
  • 8 skivor parmaskinka
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 150 g riven Västerbottensost
  • 3 msk Norrmejerier Smör till stekning
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 rödlök
  • 15 st soltorkade tomater i olja
  • gräslök

Gör så här

Dela kycklingen i mitten, längsmed. Skär ett litet snitt i varje filédel. Trycki en aprikos och linda en skiva skinka runt varje filébit. Vänd först i mjöl, doppa sedan i uppvispat ägg och sist riven ost. Stek i smör på medelhög värme tills den fått fin färg och är genomstekt.

Halvera tomaterna, skär rödlöken i bitar, dela de soltorkade tomaterna och skär gräslöken. Sväng runt alla ingredienserna med oljan från de soltorkade tomaterna.