Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g lårfilé av kyckling
  • 1 dl färdig teriyakisås
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 dl rostade sesamfrön
  • salt och nymalen peppar
  • solrosskott

Gör så här

Skär lårfilén i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll på teryiakisåsen. Låt stå och marinera i 1 timme. Trä upp kycklingbitarna på blötlagda träspett. Skär vitkålen tunt. Blanda vitkålen med crème fraiche och rostade sesamfrön. Salta och peppra. Grilla kycklingspetten i grillpanna eller på grillen. Servera med vitkålssallad, solrosskott och ris.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer