Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g lårfilé av kyckling
  • 1 dl färdig teriyakisås
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 dl rostade sesamfrön
  • salt och nymalen peppar
  • solrosskott

Gör så här

Skär lårfilén i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll på teryiakisåsen. Låt stå och marinera i 1 timme. Trä upp kycklingbitarna på blötlagda träspett. Skär vitkålen tunt. Blanda vitkålen med crème fraiche och rostade sesamfrön. Salta och peppra. Grilla kycklingspetten i grillpanna eller på grillen. Servera med vitkålssallad, solrosskott och ris.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer