Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g lårfilé av kyckling
  • 1 dl färdig teriyakisås
  • 1 litet vitkålshuvud
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1/2 dl rostade sesamfrön
  • salt och nymalen peppar
  • solrosskott

Gör så här

Skär lårfilén i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll på teryiakisåsen. Låt stå och marinera i
1 timme. Trä upp kycklingbitarna på blötlagda träspett.
Skär vitkålen tunt. Blanda vitkålen med crème fraiche och rostade sesamfrön. Salta och peppra. Grilla kycklingspetten i grillpanna eller på grillen.
Servera med vitkålssallad, solrosskott och ris.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer