Till Norrmejerier startsida
Liten räksallad med rosépeppar

Liten räksallad med rosépeppar

Mängd: 4 portioner

3/5
(21 röster)

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk pepparrot, riven
  • ½ citron
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 påse (50 g) blandad sallad
  • 2 msk pinjenötter
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala räkorna. Blanda gräddfilen med pepparrot. Vänd i räkorna och smaka av med citron, salt och nymalen peppar.
Dela avokadon, skala och ta ur kärnorna. Skär varje halva i skåror så att de blir en ”solfjäder”. Pressa över lite citronsaft.
Lägg upp sallad och tryck ut avokadon försiktigt på tallrikar. Toppa med räkröra, pinjenötter och strö över rosépeppar.