Till Norrmejerier startsida
Liten räksallad med rosépeppar

Liten räksallad med rosépeppar

Mängd: 4 portioner

3/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk pepparrot, riven
  • ½ citron
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 påse (50 g) blandad sallad
  • 2 msk pinjenötter
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala räkorna. Blanda gräddfilen med pepparrot. Vänd i räkorna och smaka av med citron, salt och nymalen peppar. Dela avokadon, skala och ta ur kärnorna. Skär varje halva i skåror så att de blir en ”solfjäder”. Pressa över lite citronsaft. Lägg upp sallad och tryck ut avokadon försiktigt på tallrikar. Toppa med räkröra, pinjenötter och strö över rosépeppar.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer