Till Norrmejerier startsida
Liten räksallad med rosépeppar

Liten räksallad med rosépeppar

Mängd: 4 portioner

3/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 2 avokado
  • 500 g räkor med skal
  • 3 dl Norrmejerier Gräddfil
  • 2 msk pepparrot, riven
  • ½ citron
  • 1 msk rosépeppar
  • 1 påse (50 g) blandad sallad
  • 2 msk pinjenötter
  • salt och nymalen peppar

Gör så här

Skala räkorna. Blanda gräddfilen med pepparrot. Vänd i räkorna och smaka av med citron, salt och nymalen peppar. Dela avokadon, skala och ta ur kärnorna. Skär varje halva i skåror så att de blir en ”solfjäder”. Pressa över lite citronsaft. Lägg upp sallad och tryck ut avokadon försiktigt på tallrikar. Toppa med räkröra, pinjenötter och strö över rosépeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer