Till Norrmejerier startsida
Inkokt lax med chèvrekräm och rödbetor

Inkokt lax med chèvrekräm och rödbetor

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(26 röster)

Ingredienser

  • 500 g benfri lax med skinnet kvar
  • 500 g späda rödbetor
  • 200 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche Vitlök

lag till laxen:

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 11/2 liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk salt
  • 5 hela kryddpepparkorn
  • 2 hela vitpepparkorn
  • 2 dillkvistar

Gör så här

Skala och skär lök och morot i skivor. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ca 15 minuter. Skär laxen i fyra skivor. Sila lagen och häll den över laxen. Täck med ett smörpapper och låt dra i ca 10 min. Koka rödbetorna i saltat vatten och skala dem. Mixa osten med crème fraiche. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera laxen med hela rödbetor och chèvrekräm. Garnera gärna med dill.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer