Till Norrmejerier startsida
Inkokt lax med chèvrekräm och rödbetor

Inkokt lax med chèvrekräm och rödbetor

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(26 röster)

Annons

Ingredienser

  • 500 g benfri lax med skinnet kvar
  • 500 g späda rödbetor
  • 200 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche Vitlök

lag till laxen:

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 11/2 liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk salt
  • 5 hela kryddpepparkorn
  • 2 hela vitpepparkorn
  • 2 dillkvistar

Gör så här

Skala och skär lök och morot i skivor. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ca 15 minuter. Skär laxen i fyra skivor. Sila lagen och häll den över laxen. Täck med ett smörpapper och låt dra i ca 10 min.
Koka rödbetorna i saltat vatten och skala dem. Mixa osten
med crème fraiche. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera laxen med hela rödbetor och chèvrekräm. Garnera gärna med dill.