Till Norrmejerier startsida
Inkokt lax med chèvrekräm och rödbetor

Inkokt lax med chèvrekräm och rödbetor

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 500 g benfri lax med skinnet kvar
  • 500 g späda rödbetor
  • 200 g chèvre
  • 2 dl crème fraiche Vitlök

lag till laxen:

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 11/2 liter vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk salt
  • 5 hela kryddpepparkorn
  • 2 hela vitpepparkorn
  • 2 dillkvistar

Gör så här

Skala och skär lök och morot i skivor. Lägg alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ca 15 minuter. Skär laxen i fyra skivor. Sila lagen och häll den över laxen. Täck med ett smörpapper och låt dra i ca 10 min.
Koka rödbetorna i saltat vatten och skala dem. Mixa osten
med crème fraiche. Smaka av med svartpeppar och salt. Servera laxen med hela rödbetor och chèvrekräm. Garnera gärna med dill.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.