Till Norrmejerier startsida
Lax i krämig sås

Lax i krämig sås

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(172 röster)

Ingredienser

  • 800 g benfri lax, torsk eller hälleflundra
  • 1 dl vatten
  • 3 msk konc hummerfond
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • ca 2 tsk fransk senap
  • 1 knippa dill
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • salt

Gör så här

Skär laxen i mindre bitar. Blanda vatten, hummerfond, crème fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Koka ihop såsen något. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock ca 10 min. Hacka dillen. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med salt. Låt allt få ett uppkok. –Servera med pressad potatis, blomkål eller broccoli

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott