Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 800 g benfri lax, torsk eller hälleflundra
  • 1 dl vatten
  • 3 msk konc hummerfond
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • ca 2 tsk fransk senap
  • 1 knippa dill
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • salt

Gör så här

Skär laxen i mindre bitar. Blanda vatten, hummerfond, crème fraiche, grädde och senap i en låg vid kastrull. Koka ihop såsen något. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock ca 10 min. Hacka dillen. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med salt. Låt allt få ett uppkok.
–Servera med pressad potatis, blomkål eller broccoli

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.