Till Norrmejerier startsida
Örtfylld lax

Örtfylld lax

Härligt lättlagad festmat. Potatisen sköter sig själv i ugnen och får samsas med laxen de sista 10 minuterna.

Mängd: 4 portioner

4/5
(18 röster)

Annons

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 4 portionsbitar laxfilé à 150 g
  • 2 dl crème fraiche, Franska Örter
  • 1 dl finhackade färska örter
  • (gärna timjan, mejram, rosmarin)
  • salt och peppar
  • en klick Norrmejerier Smör till potatisen

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Baka potatisen i 1 timme.
Rör samman crème fraiche med örter, salt och peppar. Skär en ficka i laxen och fyll med crème fraiche. Baka laxen i 10 minuter. Servera med en klick smör till potatisen och en fräsch sallad.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.