Till Norrmejerier startsida
Lax- och morotssoppa med ingefära

Lax- och morotssoppa med ingefära

Mängd: 4 portioner

4/5
(29 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 500 g morötter
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 150 g gravad lax
  • en bit färsk ingefära
  • 4 kvistar koriander

Gör så här

Skala lök och morötter. Hacka löken och skär morötterna i mindre bitar. Fräs detta ingefära i smör i en kastrull några minuter utan att det får färg.Tillsätt buljong och låt koka, ca 10-15 minuter. Mixa soppan slät.Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt grädden. Koka i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. Skär laxen i kuber. Vänd ner laxen i soppan strax innan servering. Dekorera med strimlad färsk ingefära och koriander.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.