Till Norrmejerier startsida
Torskfilé med gräddig mussel- och persiljesås

Torskfilé med gräddig mussel- och persiljesås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Annons

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé t ex kolja eller torsk
  • 1 burk musslor
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk Norrmejerier Smör
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • saft från ½ citron
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk finhackad persilja

Gör så här

Hacka musslorna. Stek schalottenlöken i smör utan att den tar färg.
Smula över fiskbuljongen. Tillsätt musslor och grädde och låt puttra en liten stund.
Smaka av med citron, salt och peppar. Tillsätt persiljan.
Skär fisken i bitar och koka varsamt i lättsaltat vatten, ta upp med en hålslev.
Servera fisken med musselsås och kokt potatis. Dekorera gärna med citron och persilja.



Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.