Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • spättafiléer 3,8 kg (15 kg)
  • salt och vitpeppar
  • fiskbuljong 1,2 l (4,8 l)
  • Norrmejerier Vispgrädde 1,5 l (6 l)
  • fiskfond 2 dl (8 dl)
  • vetemjöl 1 dl (250 g)
  • färsk dill, grovhackad 2 dl (8 d)
  • potatis 4 kg (16 kg)

Gör så här

Vik ihop fiskfiléerna och lägg på bleck. Krydda med salt och peppar och sjud dem ca 5 min i buljong. Koka ihop grädde och fiskfond och smaka av med salt och peppar. Red med vetemjöl och koka 5 min. Slå såsen över fisken och låt bli varmt. Strö över dill och servera med pressad potatis.

Tips:

Tips: Denna rätt blir glutenfri om du er-sätter vetemjöl med maizena 2 dl till 25 portioner eller (550 g till 100 portioner).

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.