Till Norrmejerier startsida
Laxrullar med ruccola och ädelost

Laxrullar med ruccola och ädelost

Servera gärna med tandptare för att ha något att hålla dem i.

Mängd: ca 10-12 stycken

3,5/5
(65 röster)

Ingredienser

  • 200 g rökt lax i skivor
  • 100 g ädelost, gärna gorgonzola
  • 1 dl crème fraiche
  • en näve ruccola
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Bred ut laxen på smörpapper eller plastfilm. Mosa ost och crème fraiche. Bred ut krämen på laxen. Krydda med svartpeppar. Lägg ut ett lager ruccola över ostkrämen. Rulla med hjälp av smörpapperet ihop laxen till en rulle. Låt gärna rullen ligga kallt en stund i kyl (eller frys) för att stelna. Då blir den lättare att dela i bitar. Servera gärna på salladsblad, som på bilden.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott