Till Norrmejerier startsida
Laxrullar med ruccola och ädelost

Laxrullar med ruccola och ädelost

Servera gärna med tandptare för att ha något att hålla dem i.

Mängd: ca 10-12 stycken

3,5/5
(62 röster)

Ingredienser

  • 200 g rökt lax i skivor
  • 100 g ädelost, gärna gorgonzola
  • 1 dl crème fraiche
  • en näve ruccola
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Bred ut laxen på smörpapper eller plastfilm. Mosa ost och crème fraiche. Bred ut krämen på laxen. Krydda med svartpeppar. Lägg ut ett lager ruccola över ostkrämen. Rulla med hjälp av smörpapperet ihop laxen till en rulle. Låt gärna rullen ligga kallt en stund i kyl (eller frys) för att stelna. Då blir den lättare att dela i bitar. Servera gärna på salladsblad, som på bilden.

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer