Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 kg lutfisk
  • kokt potatis
  • gröna ärtor
  • grovmalen kryddpeppar
  • Vit sås
  • 2 msk Norrmejerier smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4-5 dl Norrmejerier mjölk
  • salt och vitpeppar
  • grovmalen kryddpeppar

Gör så här

Skölj lutfisken och lägg den i rikligt med kallt vatten över natten. Följ sedan instruktionerna på förpackningen.

Vit sås
Fräs smör och blanda ned mjöl i en kastrull, späd med mjölk under omrörning. Låt såsen småkoka i ca 10 minuter, smaka av med salt och vitpeppar.

Servering
Strö grovmalen kryddpeppar över fisken och rör ned lite i såsen. Servera med kokt potatis, vit sås och gröna ärtor.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.