Till Norrmejerier startsida
Lyxig hjortronpannacotta blir festens stjärna

Lyxig hjortronpannacotta blir festens stjärna

Jul och nyår är de härliga desserternas tid, eller hur? Vad sägs om den här uppdaterade versionen av den klassiska pannacottan? En krämigt lyxig efterrätt som du gör enkelt på spritsig Fjällfil Hjortron. Ett perfekt avslut på middagen som garanterat gör gästerna glada. Förresten passar den hur bra som helst utan gäster också, när du bara vill förgylla stunden med det där lilla extra. Lätt att njuta av!

Mängd: 2

5/5
(1 röster)

Annons

Ingredienser

  • 1½ gelatinblad
  • 2½ dl Fjällfil® Hjortron
  • 2 msk socker
  • ½ vaniljstång

Gör så här

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka tio minuter. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda med filen. Värm filen i en kastrull, men se till så att den inte kokar för då skär den sig. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma filen. Rör om och smaka av med socker. Häll upp filen i två vackra glas och låt stelna i kylskåp i 3-4 timmar eller över natten. Dekorera pannacottan med bär strax innan servering.
Så gott!

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.