Jul och nyår är de härliga desserternas tid, eller hur? Vad sägs om den här uppdaterade versionen av den klassiska pannacottan? En krämigt lyxig efterrätt som du gör enkelt på spritsig Fjällfil Hjortron. Ett perfekt avslut på middagen som garanterat gör gästerna glada. Förresten passar den hur bra som helst utan gäster också, när du bara vill förgylla stunden med det där lilla extra. Lätt att njuta av!
Mängd: 2
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i cirka tio minuter. Skär ett snitt i vaniljstången, skrapa ur fröna och blanda med filen. Värm filen i en kastrull, men se till så att den inte kokar för då skär den sig. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma filen. Rör om och smaka av med socker. Häll upp filen i två vackra glas och låt stelna i kylskåp i 3-4 timmar eller över natten. Dekorera pannacottan med bär strax innan servering.
Så gott!