Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 liten färsk eller 200 g fryst mango
  • 100 g vit choklad
  • 200 g Norrmejerier Smör
  • 2½ dl råströsocker
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • till glasyr
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk äggvita

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form noga. Skala och skär mangon i små bitar. Hacka hälften av chokladen. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i taget. Tillsätt den hackade chokladen och 1 dl mangotärningar.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Stjälp upp kakan när den fortfarande är varm. Låt svalna.
Blanda florsocker och äggvita till en tjock glasyr. Flaga resterande choklad till ”spiraler” med hjälp av en potatisskalare. Toppa kakan med glasyr. Lägg på resterande mangotärningar och chokladen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.