Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 förp kavlad smördeg, rund
  • 1-2 mogna mango
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk florsocker
  • rivet skal av 1-2 lime
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • ev rom eller apelsinlikör
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här

Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med smördegen. Låt stå kallt ca 15 min. Sätt ugnen på 225º. Nagga degbotten. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min.
Sänk ugnsvärmen till 200º. Skala och skär mangon i skivor. Vispa crème fraiche tills den tjocknar. Blanda ner äggulor, potatismjöl, florsocker, limeskal, vaniljsocker och ev rom.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och vispa tills marängen blir blank. Blanda samman maräng och crème fraicheblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Lägg på mangoskivorna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Sikta gärna florsocker över innan servering.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.