Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 1 förp kavlad smördeg, rund
  • 1-2 mogna mango
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 2 äggulor
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk florsocker
  • rivet skal av 1-2 lime
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • ev rom eller apelsinlikör
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl strösocker

Gör så här

Klä en pajform, ca 24 cm i diameter, med smördegen. Låt stå kallt ca 15 min. Sätt ugnen på 225º. Nagga degbotten. Grädda i mitten av ugnen 10-15 min. Sänk ugnsvärmen till 200º. Skala och skär mangon i skivor. Vispa crème fraiche tills den tjocknar. Blanda ner äggulor, potatismjöl, florsocker, limeskal, vaniljsocker och ev rom. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner sockret och vispa tills marängen blir blank. Blanda samman maräng och crème fraicheblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet. Lägg på mangoskivorna. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Sikta gärna florsocker över innan servering.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott