Till Norrmejerier startsida
Syrlig citronpaj

Syrlig citronpaj

Efter en kraftig varmrätt längtar man efter något litet, sött och syrligt. Då passar en bit citronpaj perfekt.

Mängd: En stor eller 6-8 små pajer

3,5/5
(74 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 tsk vatten
  • 1 tsk strösocker

fyllning:

  • 2 ägg
  • 2 dl siktat florsocker
  • saften och rivet skal av en stor citron
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och fodra pajformen. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225°. Rör samman fyllningen och fyll pajskalet. Sänk till 200°. Grädda i 20 minuter eller tills citronkrämen stelnat. Pudra gärna med florsocker när pajen svalnat. Dekorera med physalis eller annan exotisk frukt.

Tips:

Använd Norrmejerier Smör. Det ger pajskalet en jämnt gyllengul färg, en mycket aromatisk doft och smak samt en spröd och frasig konsistens.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer