Till Norrmejerier startsida
Syrlig citronpaj

Syrlig citronpaj

Efter en kraftig varmrätt längtar man efter något litet, sött och syrligt. Då passar en bit citronpaj perfekt.

Mängd: En stor eller 6-8 små pajer

3,5/5
(75 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Norrmejerier Smör
  • 1 tsk vatten
  • 1 tsk strösocker

fyllning:

  • 2 ägg
  • 2 dl siktat florsocker
  • saften och rivet skal av en stor citron
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Mixa ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Lägg degen kallt i 30 minuter. Kavla ut degen och fodra pajformen. Förgrädda pajskalet 10 minuter i 225°. Rör samman fyllningen och fyll pajskalet. Sänk till 200°. Grädda i 20 minuter eller tills citronkrämen stelnat. Pudra gärna med florsocker när pajen svalnat. Dekorera med physalis eller annan exotisk frukt.

Tips:

Använd Norrmejerier Smör. Det ger pajskalet en jämnt gyllengul färg, en mycket aromatisk doft och smak samt en spröd och frasig konsistens.