Denna månad är fylld med lediga helgdagar man kan ägna åt lite mer finessrik matlagning. Kanske blir det premiär för grillen som stått i förrådet och bara väntat. Prova vår tårta med Västerbottensost som förrätt ekker varför inte på buffén.
Mängd: 4-6 portioner
Pajdeg:
Fyllning:
Mixa ingredienserna till degen och låt vila i kyl 30 min. Sätt ugnen på 225°. Kavla degen med kruskavel och lägg i teflonform med löstagbara sidor. (Tips: lägg på en foliefilm och fyll med gula ärter för att hålla degen på plats. Tas bort efter gräddningen). Grädda 20 min, låt svalna. Blanda ingredienserna till fyllningen, utom kräftstjärtar och sparris. Koka sparrisen och dela i bitar. Blanda ner hälften av kräftstjärtarna och sparrisen i fyllningen och lägg i skalet. Garnera med dill plus resterande sparris och kräftstjärtar.