En härlig paj med ett pajskal som är både mört och sprött. Fyllningen är en ljuvlig vaniljkräm och frukten är mango. Kan ersättas med äpple, päron eller papaya. Grädda i hel pajform eller små miniformar.
Mängd: 8-10 bitar
pajdeg:
fyllning:
Kör alla ingredienser till degen i matberedare. Stäng av så fort det börjar bli smulor av degen. Fös ihop till en deg. Kavla ut mellan två ark plastfolie och klä en pajform med löstagbar kant, 22 cm, eller flera små formar. Ställ pajskalet kallt, gärna i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förbaka pajskalet i 10 minuter. Tag ut det och strö potatismjöl i botten. Skala mangon, skär köttet i tunna skivor och fördela dem i skalet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ned vaniljsocker, mjöl och till sist grädden. Häll krämen över frukten och grädda i 20-25 minuter eller tills krämen stelnat och blivit vackert guldbrun. Servera pajen ljummen.