Till Norrmejerier startsida
Tropisk fruktpaj

Tropisk fruktpaj

En härlig paj med ett pajskal som är både mört och sprött. Fyllningen är en ljuvlig vaniljkräm och frukten är mango. Kan ersättas med äpple, päron eller papaya. Grädda i hel pajform eller små miniformar.

Mängd: 8-10 bitar

3,5/5
(3 röster)

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 1 äggula
  • 1 msk iskallt vatten

fyllning:

  • 1 msk potatismjöl
  • 2 stora, mogna mango
  • 1 stort ägg
  • 4 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Kör alla ingredienser till degen i matberedare. Stäng av så fort det börjar bli smulor av degen. Fös ihop till en deg. Kavla ut mellan två ark plastfolie och klä en pajform med löstagbar kant, 22 cm, eller flera små formar. Ställ pajskalet kallt, gärna i frysen i 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förbaka pajskalet i 10 minuter. Tag ut det och strö potatismjöl i botten. Skala mangon, skär köttet i tunna skivor och fördela dem i skalet. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vispa ned vaniljsocker, mjöl och till sist grädden. Häll krämen över frukten och grädda i 20-25 minuter eller tills krämen stelnat och blivit vackert guldbrun. Servera pajen ljummen.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.