Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g kallt Norrmejerier Smör
  • finrivet skal av 1 citron
  • 1 msk vaniljsocker
  • ev. 2 msk kallt vatten

fyllning:

  • 4 stänglar rabarber
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

till servering:

  • 2 ½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Kör vetemjöl, kallt smör i kuber, finrivet citronskal och vaniljsocker i matberedaren ett par minuter. Häll i någon msk kallt vatten. Kör tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 1 timme.
Sätt ugnen på 200°. Klä en pajform (20 cm i diameter) och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Skär rabarbern i ca 3 cm långa bitar och blanda med socker och potatismjöl. Fyll pajformen. Grädda i ugn ca 15 min tills rabarbern är mjuk. Servera pajen med kall vaniljvisp.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.