Till Norrmejerier startsida
Marinerade jordgubbar med fläderblomsparfait

Marinerade jordgubbar med fläderblomsparfait

Mängd: 6 portioner

0/5
(0 röster)

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 tsk honung
  • några kvistar citronmeliss

Parfait:

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till garnering:

  • citronmeliss

Gör så här

Börja med parfaiten. Vispa samman ägg, äggula och socker i en bunke över vattenbad på spisen. Vispa tills blandningen är pösig. Ta bunken från värmen och vispa tills äggsmeten kallnat. Rör i fläderblomssaften. Vispa grädden och vänd ner den. Fördela blandningen i portionsformar. Frys i ca 3 tim. Skär jordgubbarna i fina skivor och spara småbitarna. Blanda vin, vatten, apelsinmarmelad, honung och några kvistar citronmeliss i en kastrull. Koka småbitarna från jordgubbarna i lagen ca 5 min. Sila därefter lagen. Låt den svalna och häll lagen över jordgubbsskivorna. Ställ dem kallt innan serveringen. Stjälp upp parfaiten på tallrikar, fördela jordgubbarna och garnera med citronmeliss.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott