Till Norrmejerier startsida
Marinerade jordgubbar med fläderblomsparfait

Marinerade jordgubbar med fläderblomsparfait

Mängd: 6 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 msk apelsinmarmelad
  • 2 tsk honung
  • några kvistar citronmeliss

Parfait:

  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl koncentrerad fläderblomssaft
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till garnering:

  • citronmeliss

Gör så här

Börja med parfaiten. Vispa samman ägg, äggula och socker i en bunke över vattenbad på spisen. Vispa tills blandningen är pösig. Ta bunken från värmen och vispa tills äggsmeten kallnat. Rör i fläderblomssaften. Vispa grädden och vänd ner den. Fördela blandningen i portionsformar. Frys i ca 3 tim.
Skär jordgubbarna i fina skivor och spara småbitarna. Blanda vin, vatten, apelsinmarmelad, honung och några kvistar citronmeliss i en kastrull. Koka småbitarna från jordgubbarna i lagen ca 5 min. Sila därefter lagen. Låt den svalna och häll lagen över jordgubbsskivorna. Ställ dem kallt innan serveringen. Stjälp upp parfaiten på tallrikar, fördela jordgubbarna och garnera med citronmeliss.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.