Till Norrmejerier startsida
Mörk Chokladtryffel

Mörk Chokladtryffel

Mängd: cirka 40 kulor

4/5
(41 röster)

Ingredienser

  • 250 g mörk choklad (med hög kakaohalt)
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1/2 dl florsocker (eller honung)
  • 50 g osaltat Norrmejerier Smör
  • 1 msk Norrmejerier crème fraiche
  • cirka 1 dl kakaopulver
  • (att rulla tryffeln i)

Gör så här

Finhacka chokladen. Koka upp grädde och socker/honung. Häll det över chokladen och rör tills tryffelmassan är slät. Tillsätt smör och crème fraiche och rör tills det blandat sig. Bred ut massan på fat eller tallrik och kyl över natten. Ta upp tryffeln med hjälp av en tesked och forma kulor. Rulla kulorna i kakao och förvara dem svalt.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer