Till Norrmejerier startsida
Nyponskål

Nyponskål

Ihop med färdig nyponsoppa får vaniljglass och mandelbiskvier en härlig smak.

Mängd: 4 pers

5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • ½ l vaniljglass
  • 40 små mandelbiskvier
  • ½ dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl färdig nyponsoppa

Gör så här

Dela glassen i mindre bitar. Krossa mandelbiskvierna grovt. Vispa grädden. Varva glass och kross i höga dricksglas. Toppa med nyponsoppa och grädde. Servera direkt.

Tips:

Vill du imponera på dina utländska gäster är nypon helt rätt. Trots att de finns utanför Norden är det ovanligt att nypon används i matlagningen. Därför uppfattas de som nordiskt exotiska.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.