Till Norrmejerier startsida
Oxragu med soltorkade tomater

Oxragu med soltorkade tomater

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 600 g grytbitar av nöt
  • Norrmejerier Smör
  • 2 rökta korvar ca 200 g, t ex gyulaikorv
  • 1 stor gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 200 g soltorkade tomater i olja
  • 2–3 dl mörk oxbuljong
  • 1000 g passerade tomater
  • 2 dl svarta oliver med kärnor
  • salt och peppar

till servering: kokt broccoli eller annan grönsak

Potatispuré:

  • 1 kg potatis
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Norrmejerier Mjölk 3%
  • Smor
  • salt och peppar

Gör så här

Bryn grytbitarna i smör i en stekpanna, lägg över dem i en stekgryta. Skär korven i slantar och bryn dem. Hacka löken, slanta morötterna och lägg alltsammans i en gryta. Pudra över mjölet, rör om och häll på buljong, passerade tomater och soltorkade tomater. Lägg på ett lock och låt grytan puttra på svag värme tills köttet känns mört. Räkna med 1–2 timmar. Späd med mer buljong eller vatten om det ser tjockt ut. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Lägg i oliverna vid servering. Servera med potatispuré och grönsaker.

Potatispuré
Skala, koka och mosa eller pressa potatisen. Koka upp grädde, mjölk och en klick smör. Rör ned potatisen och vispa tills purén är helt slät. Smaka av med salt och vitpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.