Mängd: 4 portioner
till servering: kokt broccoli eller annan grönsak
Potatispuré:
Bryn grytbitarna i smör i en stekpanna, lägg över dem i en stekgryta. Skär korven i slantar och bryn dem. Hacka löken, slanta morötterna och lägg alltsammans i en gryta. Pudra över mjölet, rör om och häll på buljong, passerade tomater och soltorkade tomater. Lägg på ett lock och låt grytan puttra på svag värme tills köttet känns mört. Räkna med 1–2 timmar. Späd med mer buljong eller vatten om det ser tjockt ut. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Lägg i oliverna vid servering. Servera med potatispuré och grönsaker.
Potatispuré
Skala, koka och mosa eller pressa potatisen. Koka upp grädde, mjölk och en klick smör. Rör ned potatisen och vispa tills purén är helt slät. Smaka av med salt och vitpeppar.