Till Norrmejerier startsida
Porterkokta oxrulader

Porterkokta oxrulader

lövbiffen runt en bit gurka, Rulla koka i porter och grädde. Svårare är det faktiskt inte att servera en riktig festmåltid

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(10 röster)

Ingredienser

  • 2 saltgurkor
  • 8 skivor lövbiff
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 flaska porter
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde
  • soja
  • peppar

tillbehör: potatismos, rårörda

  • lingon och sallad

Gör så här

Dela saltgurkan på längden i fyra stavar. Rulla in en stav i varje lövbiff och fäst med en tandpetare. Smält en klick smör i en djup stekpanna eller gryta, och bryn ruladerna runt om. Häll på porter och saft, sänk värmen och lägg på locket. Låt det hela småputtra på svag värme i cirka 30 minuter. Häll på grädden och låt det hela koka ihop i ytterligare 10 minuter. Smaka av såsen med Soja och peppar. Sötare blir såsen med lite mer saft. Servera med potatismos, sallad och rårörda lingon eller gelé.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.