Till Norrmejerier startsida
Paj med rödbetor och chèvre

Paj med rödbetor och chèvre

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(13 röster)

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 12 små kokta rödbetor
  • eller polkabetor
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 150 g chèvre
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • salt och nymalen peppar
  • 1 uppvispat ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Tina och kavla ut smördegsplattorna något på mjölat bakbord. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel. Bred ut en klick crème fraiche på varje smördegsplatta. Skiva polkabetor och chèvreost. Lägg polkabetorna lite omlott på smördegsplattan, toppa med chèvre. Strö över rosmarin, salt och nymalen peppar.
Pensla kanterna med uppvispat ägg. Grädda i ugn ca 10 minuter tills de fått fin färg.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.