Till Norrmejerier startsida
Tomatpaj

Tomatpaj

En burk krossade tomater finns alltid hemma.Blanda med ägg och grädde och fyll ett pajskal.

Mängd: 6-8 portioner

4,5/5
(2 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

fyllning:

  • 500 g krossade tomater
  • 2 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt, peppar
  • en gnutta socker

Gör så här

Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Forma degen till en boll, täck med plastfilm och låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut och fodra en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Sänk temperaturen till 175°. Vispa ihop tomat, ägg, grädde och kryddor. Slå det i pajskalet, grädda i 40 minuter eller tills pajen precis stelnat. Servera pajen ljummen eller kall med rökt skinka i tunna skivor och en stor blandad sallad. Eller som vegorätt med sallad och marinerade bönor eller linser.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer