Till Norrmejerier startsida
Tomatpaj

Tomatpaj

En burk krossade tomater finns alltid hemma.Blanda med ägg och grädde och fyll ett pajskal.

Mängd: 6-8 portioner

4,5/5
(3 röster)

Annons

Ingredienser

Pajdeg:

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk Norrmejerier crème fraiche

fyllning:

  • 500 g krossade tomater
  • 2 ägg
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • salt, peppar
  • en gnutta socker

Gör så här

Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Forma degen till en boll, täck med plastfilm och låt vila 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°. Kavla ut och fodra en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Sänk temperaturen till 175°. Vispa ihop tomat, ägg, grädde och kryddor. Slå det i pajskalet, grädda i 40 minuter eller tills pajen precis stelnat. Servera pajen ljummen eller kall med rökt skinka i tunna skivor och en stor blandad sallad. Eller som vegorätt med sallad och marinerade bönor eller linser.