Till Norrmejerier startsida
Smördegsbakelse fylld med auberginemousse

Smördegsbakelse fylld med auberginemousse

Gör den i sista stund för den är godast lite ljummen och frasig.

Mängd: 4 portioner

4/5
(50 röster)

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor
  • 1 aubergine
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Stick några hål på auberginen. Baka den i ugn ca 30 min tills den är mjuk. Låt den svalna något. Dela den och gröp ur köttet med en sked. Mixa köttet till en jämn massa. Tillsätt persilja, vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Kavla ut smördegsplattorna tunt på mjölat bakbord. Dela varje platta på hälften. Lägg en klick auberginemousse på och vik ihop. Tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Höj ugnsvärmen till 225°. Grädda i ca 10 min. Servera gärna auberginebakelserna med lite sallad.

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer