Till Norrmejerier startsida
Smördegsbakelse fylld med auberginemousse

Smördegsbakelse fylld med auberginemousse

Gör den i sista stund för den är godast lite ljummen och frasig.

Mängd: 4 portioner

4/5
(52 röster)

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor
  • 1 aubergine
  • 2 msk finhackad bladpersilja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 uppvispat ägg till pensling

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Stick några hål på auberginen. Baka den i ugn ca 30 min tills den är mjuk. Låt den svalna något. Dela den och gröp ur köttet med en sked. Mixa köttet till en jämn massa. Tillsätt persilja, vitlök och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar. Kavla ut smördegsplattorna tunt på mjölat bakbord. Dela varje platta på hälften. Lägg en klick auberginemousse på och vik ihop. Tryck ihop kanterna med hjälp av en gaffel. Pensla med uppvispat ägg. Höj ugnsvärmen till 225°. Grädda i ca 10 min. Servera gärna auberginebakelserna med lite sallad.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Allt om norrländsk ost

När du väljer ost från dina norrländska mjölkbönder är du samtidigt med och gynnar vårt gemensamma Norrland. Men hur går det till egentligen? Och varför är det hål i osten egentligen? Här hittar du allt om våra norrländska ostar.

Allt om norrländsk ost

Laktosfritt från Norrland

Det finns massor med goda laktosfria produkter för dig som vill göra det bästa valet. Både för dig och hela vårt älskade Norrland. Har du koll på dina norrländska mjölkbönders goda laktosfria sortiment?

Läs mer