Till Norrmejerier startsida
Renskavspaj med Västerbottensost

Renskavspaj med Västerbottensost

Nu är det dags att ta fram korgen, dra på sig gummistövlarna och hålla tummarna att ingen annan upptäckt ditt hemliga svampställe. Efter en lång höstpromenad brukar man komma hem ganska trött och hungrig. Vid sådana tillfällen passar en renskapvspaj med Västerbottensost alldeles utmärkt.

Mängd: 4-6 portioner

4/5
(55 röster)

Ingredienser

Pajdeg:

  • 100 g Norrmejerier Smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2-3 msk vatten

Fyllning:

  • 1 paket renskav, 240 g
  • 2 dl Norrmejerier crème fraiche
  • 1 gul lök
  • 100 g savoykål
  • 1/2 dl mango chutney
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl riven Västerbottensost

Gör så här

Mixa och hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vattnt och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt i minst en halvtimme. Tryck ut degen i en pajform. Fräs upp renskavet med hackad lök och savoykål. Tillsätt Crème Fraiche. Koka ihop. Lägg röran i pajskalet. Klicka över mango chutney och strö över den rivna Västerbottensosten. Grädda i 200° i ca 30 minuter

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.