Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl finmalet dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 150 g kallt Norrmejerier Smör i kuber
  • 2 msk kallt vatten

Gör så här

Kör mjöl och smör i matberedaren. Häll i någon msk kallt vatten. Kör tills det precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 1 tim.
Sätt ugnen på 200°. Kavla ut pajdegen och klä en pajform (24 cm i diameter), nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 min.



En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.