Till Norrmejerier startsida
Päronfyllda smördegsflarn

Päronfyllda smördegsflarn

Mängd: 4 portioner

4/5
(3 röster)

Ingredienser

  • 2 ark fryst smördeg
  • 2-3 päron
  • 2 bitar syltad ingefära saften av ½ citron
  • ¾ dl råströsocker
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. låt smördegen tina något. lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem på längden. lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Dela päronen och kärna ur dem. Skär päronen i tunna skivor och lägg lite omlott på smördegen. Skiva ingefä¬ran tunt och lägg mellan päronski¬vorna. Pressa över citron och strö över sockret.Vik upp kanterna ca 1 cm och nyp ihop kanterna runtom med en gaffel. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Grädda smördegsflarnet i ca 10 min eller tills det fått fin färg och päronen blivit lite mjuka.Vispa vaniljvispen och servera till.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott