Till Norrmejerier startsida
Päronfyllda smördegsflarn

Päronfyllda smördegsflarn

Mängd: 4 portioner

4/5
(8 röster)

Ingredienser

  • 2 ark fryst smördeg
  • 2-3 päron
  • 2 bitar syltad ingefära saften av ½ citron
  • ¾ dl råströsocker
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. låt smördegen tina något. lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem på längden. lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Dela päronen och kärna ur dem. Skär päronen i tunna skivor och lägg lite omlott på smördegen. Skiva ingefä¬ran tunt och lägg mellan päronski¬vorna. Pressa över citron och strö över sockret.Vik upp kanterna ca 1 cm och nyp ihop kanterna runtom med en gaffel. Pensla smördegen med uppvispat ägg.
Grädda smördegsflarnet i ca 10 min eller tills det fått fin färg och päronen blivit lite mjuka.Vispa vaniljvispen och servera till.





En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.