Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 2 ark fryst smördeg
  • 2-3 päron
  • 2 bitar syltad ingefära saften av ½ citron
  • ¾ dl råströsocker
  • 1 uppvispat ägg till pensling
  • 2½ dl Norrmejerier Vaniljvisp

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. låt smördegen tina något. lägg smördegsplattorna omlott och kavla ut dem på längden. lägg smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Dela päronen och kärna ur dem. Skär päronen i tunna skivor och lägg lite omlott på smördegen. Skiva ingefä¬ran tunt och lägg mellan päronski¬vorna. Pressa över citron och strö över sockret.Vik upp kanterna ca 1 cm och nyp ihop kanterna runtom med en gaffel. Pensla smördegen med uppvispat ägg. Grädda smördegsflarnet i ca 10 min eller tills det fått fin färg och päronen blivit lite mjuka.Vispa vaniljvispen och servera till.

Grön hage, skön mage

Verum innehåller miljarder unika bakterier och är gjord på norrländsk mjölk. Nu har vår ekologiska Hälsoyoghurt dessutom blivit laktosfri. Bra både för dig med känslig mage och för naturen. Filgood till fler, helt enkelt.

Läs mer

Norrländsk njutning i alla väder

Har du provat chokladmjölk från dina norrländska mjölkbönder? Den är lika god varm som kall och passar perfekt som vardagsnjutning oavsett väder, året om.

Läs mer