Till Norrmejerier startsida

Annons

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 2 äpplen
  • 4 plommon
  • 1/2 dl hackade nötter
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl aprikossylt
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Arbeta samman pajdegen och fodra en pajform med löstagbara kanter. Nagga pajskalet och förgrädda i 5 minuter. Skär under tiden frukten i tunna klyftor. Blanda frukt, russin och nötter. Fyll pajskalet med detta och grädda i 25-30 minuter, eller tills pajskalet är gyllenbrunt och frukten mjuk utan att vara bränd. Smält sylten i en kastrull och pensla den över den fortfarande varma frukten. Servera pajen varm eller ljummen med iskall vispad grädde, gärna smaksatt med en droppe konjak.