Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 115 g Norrmejerier Smör
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 krm salt

fyllning:

  • 2 äpplen
  • 4 plommon
  • 1/2 dl hackade nötter
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl aprikossylt
  • 3 dl Norrmejerier Vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Arbeta samman pajdegen och fodra en pajform med löstagbara kanter. Nagga pajskalet och förgrädda i 5 minuter. Skär under tiden frukten i tunna klyftor. Blanda frukt, russin och nötter. Fyll pajskalet med detta och grädda i 25-30 minuter, eller tills pajskalet är gyllenbrunt och frukten mjuk utan att vara bränd. Smält sylten i en kastrull och pensla den över den fortfarande varma frukten. Servera pajen varm eller ljummen med iskall vispad grädde, gärna smaksatt med en droppe konjak.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.