Mängd: 1 kaka, ca 8 bitar
Sätt ugnen på 150°. Krossa pepparkakor och digestivekex. Blanda med smöret. Tryck ut massan i en form, cirka 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna och höj ugnstemperaturen till 225°. Blanda philadelphiaost, ägg, socker, vaniljsocker och rivet citronskal. Häll ostmassan över smulbotten och grädda i 20 minuter. Ta ut kakan och sänk värmen till 175°. Rör ihop gräddfil och socker, bred detta över kakan när den svalnat något. Ställ in den i ugnen ca 5 minuter och låt gräddfilen stelna. Skär upp i tårtbitar och dekorera med syltad lime och ev en kvist mynta.
Syltad lime
Koka upp socker och vatten. Skär limefrukterna i tunna skivor. Koka limeskivorna sakta i sockerlagen ca 20 min. Häll upp på burk och låt svalna. Använd som dekoration på bakverk eller som marmelad på skorpor och kex.