Till Norrmejerier startsida
Ris à la Malta med lingonsås och sockrade lingon

Ris à la Malta med lingonsås och sockrade lingon

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(4 röster)

Ingredienser

  • 2 dl grötris
  • 4 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 25 g Norrmejerier Smör
  • 8 dl Norrmejerier Mjölk
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl florsocker
  • 6 dl lingondricka
  • ½ msk potatismjöl (och lite kallt vatten)
  • 4 msk frysta lingon
  • 4 msk strösocker

Gör så här

Koka riset i saltat vatten och smör i ca 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt svälla på svag värme i ca 30 minuter, rör om försiktigt någon gång så att gröten inte bränns vid. Låt svalna. Vispa grädden lätt. Vänd ner vaniljsocker och florsocker i grädden och blanda sedan med gröten.
Koka upp lingonsaften. Rör potatis-mjöl med lite kallt vatten och häll ner i lingonsaften under omrörning. Ta av från värmen när första kokbubblan visar sig. Kyl saftsåsen. Rulla frysta lingon i strösocker. Servera med lingonsås och sockrade lingon.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.