Till Norrmejerier startsida
Risknäck

Risknäck

Är du inte van att läsa recept, så be någon vuxen att hjälpa dig.

4/5
(20 röster)

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 dl sirap
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ca 1/2 påse vårgårdaris

Gör så här

Så här gör du:
Koka socker, sirap och vispgrädde till knäck ca 30-40 min. Gör kulprovet! Tillsätt vårgårdariset och häll upp massan på bakplåtspapper. Låt stelna och bryt risknäcken sedan i bitar.
(Kulprov=häll en droppe smet i en kopp med kallt vatten. Kan droppen rullas till en kula är smeten färdig).

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.