Till Norrmejerier startsida
Krämig risotto med skaldjur

Krämig risotto med skaldjur

Mängd: 4 portioner

4/5
(11 röster)

Ingredienser

  • ca 4 dl vatten
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 dl arborioris
  • 2 dl torrt vitt matlagningsvin
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 1 fänkål
  • 1 kasse hjärtmusslor
  • 1 kokt hummer
  • 2 små bläckfiskar
  • 2 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • 1 dl Västerbottensost®, riven
  • salt och nymalen peppar

till dekoration: 2 msk gräslök

Gör så här

Värm vatten och fond. Fräs schalottenlök, vitlök och ris i smör tills det är mjukt och glansigt. Tillsätt vinet och låt det puttra in. Tillsätt lite av buljongen och koka sakta under omrörning. Tillsätt resterande buljong lite i taget tills riset är krämigt men med ordentlig kärna. Ansa fänkålen och skär i tunna skivor. Skölj musslorna och släng bort öppna musslor. Rensa hummer och bläckfisk och skär i mindre bitar. Tillsätt fänkål, skaldjur och grädde till risotton. Låt puttra ca 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig och fänkålen är mjuk. Strö över osten. Smaka av med salt och peppar, dekorera med gräslök.

Tips:

TIPS! Fryst skaldjursmix fungerar bra till risotton, du kan välja dina egna favoriter. Tina isåfall skaldjuren innan du tillsätter dem i risotton.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.