Mängd: 4 portioner
till dekoration: 2 msk gräslök
Värm vatten och fond. Fräs schalottenlök, vitlök och ris i smör tills det är mjukt och glansigt. Tillsätt vinet och låt det puttra in. Tillsätt lite av buljongen och koka sakta under omrörning. Tillsätt resterande buljong lite i taget tills riset är krämigt men med ordentlig kärna. Ansa fänkålen och skär i tunna skivor. Skölj musslorna och släng bort öppna musslor. Rensa hummer och bläckfisk och skär i mindre bitar. Tillsätt fänkål, skaldjur och grädde till risotton. Låt puttra ca 5 minuter eller tills musslorna öppnat sig och fänkålen är mjuk. Strö över osten. Smaka av med salt och peppar, dekorera med gräslök.
TIPS! Fryst skaldjursmix fungerar bra till risotton, du kan välja dina egna favoriter. Tina isåfall skaldjuren innan du tillsätter dem i risotton.