Till Norrmejerier startsida
Smördegsflarn med ansjovis och lök

Smördegsflarn med ansjovis och lök

Du kan förbereda allt i förväg och sedan är det bara att grädda de fyllda smördegslängderna när det börjar kurra i magen. Perfekt till ett glas öl.

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(32 röster)

Ingredienser

  • 2 färdigkavlade smördegsplattor
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 1 burk ansjovisfilé, 125 g
  • 1 dl svarta oliver
  • 1–2 dl riven ost
  • 2 dl crème fraiche, Mexican-Chili
  • nymald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Strimla lök och paprika och låt det långsamt värmas i stekpanna med en klick smör. Låt det svalna och fördela över smördegen. Låt ansjovisen rinna av och lägg filéerna på snedden, med jämna mellanrum. Lägg en klick crème fraiche mellan varje filé. Toppa med riven ost och nymald svartpeppar samt svarta oliver. Grädda i 15–20 minuter, eller tills smördegen är gräddad och osten smält.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.