Till Norrmejerier startsida
Ugnsbakad torsk

Ugnsbakad torsk

Det går bra att använda annan fisk, t ex sej eller lax.

Mängd: 4 portioner

4/5
(30 röster)

Ingredienser

  • 4 bitar torsk ca 500 g
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl ströbröd
  • 25 g Norrmejerier Smör
  • 2 fänkål
  • 16 cocktailtomater
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Vitlök-Örter
  • salt och nymalen peppar
  • 4 citronklyftor

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Kör basilika och ströbröd i en matberedare till ett grönt strössel.
Lägg fisken i en smord ugnsfast form. Toppa med strösslet. Salta och peppra. Lägg några klickar smör på fisken. Skär fänkålen i riktigt tunna skivor. Halvera tomaterna. Strö ut fänkål och tomater på en djup plåt. Lägg över lite smör. Salta och peppra.
Baka fisk och grönsaker i ugn ca 15 min eller tills fisken är genomkokt och grönsakerna mjuka.
Servera med crème fraiche, kokt potatis och klyftor av citron. Dekorera gärna med basilika.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.