Till Norrmejerier startsida
Smördegsknyten fyllda med äpple och crème fraiche

Smördegsknyten fyllda med äpple och crème fraiche

Mängd: Ca 12 knyten

3,5/5
(18 röster)

Annons

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 4 msk strösocker
  • ½ tsk malen kanel
  • 4 msk Norrmejerier Crème Fraiche
  • ½ sats smördeg (eller köp färdig)
  • 1 uppvispat ägg
  • 2 msk florsocker

Gör så här

Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg äpplen, socker och kanel i en kastrull. Värm så att de blir mjuka (det kan behövas lite vatten i botten så det inte kokar fast). Låt svalna. Sätt ugnen på 220 grader. Kavla ut smördegen tunt på mjölat bakbord. Stansa eller skär ut rundlar. Lägg en klick äppelfyllning och en klick crème fraiche på varje rundel. Vik ihop och tryck ihop kanterna med en gaffel, så att fyllningen inte läcker ut. Pensla knytena med uppvispat ägg. Grädda ca 15 minuter. Sikta över lite florsocker.