Till Norrmejerier startsida
Mandelmördegshjärtan fyllda med pepparkakstryffel

Mandelmördegshjärtan fyllda med pepparkakstryffel

Möra kakor med härlig chokladtryffel med smak av pepparkaka. Vill du bara ha chokladsmak så uteslut pepparkakskryddan. Börja gärna med tryffeln eftersom den bör svalna i kyl ett par timmar.

Mängd: Ca 25 kakor

4/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 200 g Norrmejerier Smör, rumsvarmt
  • 2 äggulor
  • 4-5 dl vetemjöl

tryffelsmet:

  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl Norrmejerier Vispgrädde
  • ½ msk Norrmejerier Smör
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • florsocker

Gör så här

Riv mandelmassan och blanda med det rumsvarma smöret. Rör i äggulorna och tillsätt mjölet lite i taget, degen ska hålla ihop men inte bli för kladdig. Låt degen ligga och vila svalt 1 timme. Dela degen i 2 bitar och kavla ut tunt på mjölat bakbord. Stansa ut med pepparkaksformar, t ex hjärtan. Stansa hälften först med en pepparkaksform och sedan en lite mindre form för att få ett fint hål i mitten av hjärtat. Stansa resterande kakor med den större formen, se bilden. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda kakorna ca 8 minuter eller tills de fått fin färg. Smält chokladen till tryffeln i vattenbad. Rör i grädde, smör och pepparkakskrydda till en jämn smet. Låt svalna i kyl ca 2 timmar. Lägg en klick tryffelsmet på varje helt hjärta och lägg på ett genombrutet hjärta. Sikta över lite florsocker.

Äntligen är våra Solskensfiler här!

Smaskiga Solskensfiler för de norrländska frukostborden med smak av Äpple/Päron och Kokos/Passion.

Norrmejeriers goda filsortiment

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer