Till Norrmejerier startsida
Spaghetti med ädelostsås

Spaghetti med ädelostsås

Mängd: 4 portioner

3,5/5
(17 röster)

Ingredienser

  • 500 g spaghetti
  • 2 röda lökar
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • 200 g broccoli
  • 2 ½ dl Norrmejerier Pastagrädde
  • 100 g ädelost salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva rödlöken tunt. Sprid ut den på en plåt med bakplåtspapper. ringla över lite olja samt socker, salt och peppar. rosta löken i ugn ca 10 min (vänd runt då och då) tills den är mjuk och har fått fin färg. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Bryt broccolin i små buketter och koka i lättsaltat vatten ett par minuter, häll av i durkslag. Koka upp grädden och smula ner osten. låt smälta. Häll av pastan i durkslag och blanda den med sås och broccoli.toppa med rostad rödlök och lite nymalen svartpeppar.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.