Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 50 g Norrmejerier Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm riven muskot
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 100 g riven ost med rejäl smak
  • 50 g färskriven parmesan eller pecorino
  • 2 dl makaroner (inte snabbmakaroner)
  • 1 förpackning filodeg

Gör så här

Värm ugnen till 200°. Smält smöret i en rejäl kastrull. Rör ned mjölet och vispa ner grädden, lite i taget. Låt småkoka på svag värme ett par min. tills det tjocknar. Dragkastrullen av värmen och rör ned kryddor och nästan all ost. Smaka av såsennär osten smält och korrigera kryddningen. Koka makaronerna. Tag av dem när det återstår 2-3 minuter av koktiden. Låt dem rinna av i ett durkslag och spola dem sedankalla. Blanda den avrunna pastan med ostsåsen. Smörj porslins- ellermetallformar. Skär filodegen i fyrkanter och lägg ned 3-4 ark i varje form,så att det hänger ganska rejält över kanten. Fyll formarna medmakaroniröra. Grädda tills filodegen tagit färg och fyllningen fått svag färg. Servera med sallad och skinka i tunna skivor.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.