Till Norrmejerier startsida
Sesamstekt fisk med sås Indienne

Sesamstekt fisk med sås Indienne

Mängd: 4 portioner

4,5/5
(12 röster)

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex sej eller torsk
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 äggvita
  • ca 2 dl sesamfrö
  • 3 msk Norrmejerier Smör

Sås:

  • 1 liten röd paprika
  • 1 msk mango chutney
  • 1 msk chilisås
  • 1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil
  • ca 1 tsk curry
  • salt och peppar

Gör så här

Börja med såsen. Kärna ur paprikan och skär den i bitar. Blanda paprika, mango chutney, chilisås och gräddfil i en matberedare. Kör till slät sås, smaksätt med curry, salt och peppar. Låt stå kallt innan serveringen. Halvtina fisken. Skär den i portionsbitar. Torka av dem med hushållspapper. Pensla bitarna med soja, salta och peppra. Vänd fiskbitarna i vetemjöl, doppa dem därefter i lätt uppvispad äggvita och avsluta med att rulla bitarna i sesamfrön. Stek fisken i smör, på ej för stark värme, tills de är gyllenbruna. Servera med såsen, kokt potatis eller potatismos.

Gör gott för Norrland

Vi sticker ut hakan lite när vi säger att vi inte är ett vanligt företag, eftersom vi har som mål att Göra gott för Norrland och vi vill ha dig med i laget: Tillsammans gör vi gott!

Ta reda på mer om Gör gott