Till Norrmejerier startsida

Ingredienser

  • 500 g blandad svamp t ex kantareller och Karl Johan
  • 2 msk Norrmejerier Smör
  • 2 dl arborioris
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 2 dl torrt vitt vin eller matlagningsvin
  • 5-6 dl varm hönsbuljong
  • 2 dl Norrmejerier Crème Fraiche Champinjon-Kantarell
  • 2 dl riven Västerbottensost®
  • färsk timjan

Gör så här

Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Hacka löken. Smält smöret i en stor kastrull och stek ris och lök tills det blir lite glansigt och löken mjuknat utan att ta färg. Tillsätt svampen och fräs en stund till. Tillsätt vinet och 1 dl buljong. Låt koka in. Rör risotton med en träslev, och tillsätt sedan buljong lite i taget tills riset är genomkokt men fortfarande har spänst kvar.
Tillsätt crème fraiche och ost. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med timjankvistar.




En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.