Till Norrmejerier startsida
Höstrisotto med kassler

Höstrisotto med kassler

Mängd: 4 portioner

4/5
(19 röster)

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 200 g svamp
  • en klick Norrmejerier Smör
  • 4 dl risottoris eller grötris
  • 8 dl hönsbuljong
  • 1 dl riven Västerbottensost®
  • 2 dl crème fraiche Mexikansk-Chili
  • ett par blekselleristjälkar
  • 200 g kassler eller skinka
  • 1 röd paprika
  • salt och peppar

Gör så här

Finhacka lök och vitlök, skiva svampen. Fräs alltsammans i en kastrull. Tillsätt ris och buljong, koka alltsammans på medelhög värme i 18 minuter. Rör ned osten och 2-3 msk mini fraiche. Smaka av med salt och peppar. Servera med strimlad blekselleri, strimlad kassler och fint tärnad röd paprika. Toppa med crème fraiche och grov nymald svartpeppar.

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.