Till Norrmejerier startsida
Tapenadebakad lax med ugnsbakade tomater

Tapenadebakad lax med ugnsbakade tomater

Mängd: 4 portioner

3/5
(1 röster)

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 500 g cocktailtomater
  • 1 1/2 dl grön eller svart tapenade
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 4 bitar lax á 125 g
  • 100 g färsk spenat
  • Ev. 1 citron
  • Ev. 4 dillkvistar
  • Norrmejerier Smör
  • Salt och malen vitpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i halvor och lägg i en ugnsfast form. Klicka över lite smör. Salta och peppra. Baka potatisen i ugn i ca 30 minuter eller tills den är mjuk och har fått fin färg. Dela cocktailtomaterna och baka i ugn i ca 10 minuter. Blanda tapenade och crème fraiche. Lägg laxbitarna i en ugnsfastform. Bred på tapenadeblandningen. Baka laxen i ugn i ca 10 minuter. Blanda tomaterna med den färska spenaten. Servera laxen med de rostade potatisarna och grönsakerna. Dekorera eventuellt med citronklyftor och dill.

En stor Laktosfri nyhet!

Nu belönas alla norrlänningar som föredrar laktosfri mjölk med en ny, större och miljövänligare förpackning. Den är 97% återvinningsbar och har en växtbaserad biokork.

Läs mer

Fjällfil - Ren njutning

Fjällfil® 4,2% är en mild och krämig fil av mjölk från norrländska gårdar. Den kittlande känslan på tungan är det som gör den så speciell. Ren, naturlig njutning! Toppa med dina egna favoriter eller häll upp och njut den som den är.